A böngészők új generációja

Internet Explorer és Firefox logókAz elmúlt hetekben megjelent a két legnépszerűbb internet böngésző új verziója: az Internet Explorer 9 és a Firefox 4.

Alább a két böngésző legfontosabb újdonságairól olvashat, valamint a használatuk során gyűjtött 1-2 fontos tudnivalóról.

Fontos, hogy az Internet Explorer 9 már NEM TELEPÍTHETŐ WINDOWS XP ALÁ, így amennyiben használni szeretné mindenképpen frissítse Windowsát. A Firefox 4 továbbra is telepíthető Windows XP alatt is.

Mindkét böngésző leglátványosabb újítás az áttervezett felhasználói felület. Továbbá mindkét böngésző hardveres gyorsítással (Firefoxnál XP alatt is) igyekszik még gyorsabban megjeleníteni a weblapokat, amikkel a továbbfejlesztett megjelenítő motorjuk révén eleve gyorsabban birkóznak meg. Valamint mindkét böngésző még teljesebb körű támogatását ígér a modern webes szabványoknak.

Az Internet Explorer 9-nél már nem a címsor alatti információs sávban jelennek meg a fontos figyelmeztetések, melyeket korábban sokan észre sem vettek, hanem az ablak alsó részében egy különálló keretben.

A Firefoxban lehetőségünk van a könyvjelzők, tárolt jelszavak és egyéb adatok szinkronizálására az interneten keresztül. Így a Firefoxot ugyanazokkal a beállításokkal, könyvjelzőkkel használhatjuk például az otthoni, munkahelyi és mobil számítógépünkön.

Fontos tanácsok:

  • Firefox 4 telepítése előtt győződjünk meg róla, hogy az általunk használt kiegészítőknek elkészült-e már a 4-es verzióhoz való változata. Ha még nem, akkor ezen kiegészítők frissítés után automatikusan letiltásra kerülnek.
  • Internet Explorer 9 telepítése után mindenképpen frissítsük az Adobe Flash Player ActiveX-et, mivel korábbi verziók esetén előfordul, hogy a nem rendszergazdai felhasználók esetén nem jelennek meg a Flash tartalmak.
A bejegyzés kategóriája: internet, software
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.