Hivatalos Sicontact levél a NOD32 frissítési hibájáról

Az alábbiakban elolvashatja az ESET NOD32 magyarországi  képviselőjének, a Sicontact Kft.-nek a hibás frissítésről kiadott levelét.

„A problémát két darab, hibát tartalmazó vírusdefiníciós adatbázis frissítés okozta, amely 2010.09.02-án 15 és 18 óra között volt volt elérhető frissítő szervereinken.

Az 5417-es és 5418-as vírusdefinícóra történő frissítés után a NOD32 kernel hibás újraindítási rutinja bizonyos esetekben a 80-as porton történő kommunikáció megszűnését, illetve a számítógép lefagyását okozta.

Érintett operációs rendszerek:

  • Microsoft Windows 2000
  • Microsoft Windows XP Professional SP2
  • Microsoft Windows XP Professional SP3
  • Microsoft Windows XP Professional 64 bit Edition
  • Microsoft Windows Small Business Server 2003
  • Microsoft Windows Server 2003
  • Microsoft Windows Server 2008 R2
  • Microsoft Windows 7

Az ESET javította a hibát, jelenleg már az 5419-es frissítés tölthető le a szerverekről, amely helyes kernel indító rutint tartalmaz. Amennyiben a számítógép már befrissült az 5419-es verzióra, annak újraindításával a kernel modul helyesen betöltődik, és a hiba megszűnik.

Amennyiben van olyan számítógép, amely még nem frissült, a következő fix lefuttatásával a hiba orvosolható: http://download.eset.com/special/eset_update_fix.exe

A fix törli a hibás adatbázisokat és újraindítja a kernel modult. A fix futtatása után kézi frissítés szükséges.

A fix futtatható az összes érintett operációs rendszeren.

A kernel újraindítására csak bizonyos modulfrissítések után van szükség. Az ilyen frissítésekre az ESET külön ellenőrző rutint vezet be a hasonló esetek elkerülésének érdekében.

A hibáért elnézést kérünk.

Üdvözlettel:

Odorics Máté

Sicontact Kft.”

Iratkozzon fel hírlevelükre, hogy az ilyen fontos tudnivalók mellett számítógépével kapcsolatos hasznos tanácsokkal is elláthassuk. Feliratkozás ITT

A bejegyzés kategóriája: biztonság, software
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.