Veszélyes lehet a Facebook

Biztonsági tippek a Facebookon

 

Az újabb Facebook botrányokat követően szakértői oldal indult a Facebookon, melynek célja, hogy tájékoztassa a felhasználókat az új fenyegetésekről, biztonsági résekről és átverésekről.

 

Néhány nappal ezelőtt a félmilliárdból megközelítően 100 millió Facebook felhasználó személyes adatai kerültek ki letölthető formában az internetre. Az augusztus elején megjelent, „Az emberek 98%-a nem tudja 17 másodpercnél tovább nézni ezt a videót” címmel terjedő átverésre több mint 65 ezer Facebook felhasználó kattintott rá. A magyar nyelven is terjedő alkalmazás mögött azonban nem videó volt, hanem egy fertőzés: a bikinis lányokat ábrázoló kép azonnal felkerül a gyanútlan felhasználó üzenőfalára, ahonnan vírusként terjedt tovább.

Jelenleg a világ leglátogatottabb oldala a Facebook. Összesen 500 millió regisztrált felhasználója van a rendszernek, ahol a tagok átlagosan 130 ismerőssel rendelkeznek, és havonta 70 új tartalmat, együttesen pedig 1 milliárd képet töltenek fel. Nem véletlen, hogy a közösségi portálon folyamatosan jelennek meg csalások, történnek adatlopások és fertőznek vírusok.

Ha tájékozódni szeretnél arról, hogyan használhatod biztonságosan a Facebookot, látogasd meg a http://www.facebook.com/biztonsag szakértői oldalt, és nyomj rá a Tetszik (Like) gombra. Így az oldal bekerül a kedvenceid közé, és az üzenőfaladon értesítést kapsz, ha egy új átverés jelenik meg a Facebookon.

Kapcsolódó linkek:

http://www.eset.hu/facebook

http://www.facebook.com/biztonsag

A bejegyzés kategóriája: biztonság, internet
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.